Meer over S2 Consult

Wat is S2Consult?

S2 Consult is een onafhankelijke, neutrale consultancy partner voor advies, ondersteuning en opleiding over alle aspecten van arbeidsveiligheid, welzijn en preventie van arbeidsongevallen. De aanwezig expertise, onze flexibiliteit en onze menselijke aanpak zorgen ervoor dat wij u perfect kunnen helpen bij het invullen van de wettelijke opdrachten. Wij werken mee aan de samen gekozen aanpak van uw veiligheidsbeleid.

Waarom kiezen voor S2Consult?

  • u wil arbeidsongevallen voorkomen / minder (ernstige) arbeidsongevallen hebben / u wil minder betalen voor uw verzekering arbeidsongevallen
  • u wil minder betalen voor uw brandverzekering
  • u geeft om uw reputatie
  • uw werknemers zijn belangrijk
  • uw preventie adviseur heeft extra advies of ondersteuning nodig om zijn taak volledig te kunnen uitoefenen
  • u kreeg bezoek van de arbeidsinspectie (FOD WASO) en u wenst extern advies omtrent de opgegeven verbeteringspunten
  • uw externe dienst doet deze taken voor u, maar u wenst daar verandering in te brengen
  • u hebt te weinig tijd om de veiligheids- en welzijnsadministratie naar behoren te vervullen
  • u hebt extra mankracht nodig om projecten in korte tijd te kunnen realiseren of tot een goed einde te brengen

Wie is Sofie Verscheure?

De eerste jaren van mijn loopbaan waren georiënteerd op technische ondersteuning in de textielwereld. Eerst bij Sofina-Cotesa, nadien bij de textielfederatie Febeltex (nu Fedustria) en dan terug in productieomgeving bij de firma Devantex. Zoals zo vaak start je met een bepaalde functie in een bedrijf, maar krijg je de kans om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hierdoor ben ik in 2001 met de wereld van “welzijn op het werk” in aanraking gekomen. Na 10 jaar interne preventieadviseur te zijn geweest, was het tijd voor een nieuwe stap.

Ik hou van uitdagingen en ben een volhardend persoon. Ik hou ervan op een open en eerlijke manier te werk te gaan. Dit is trouwens de enige manier waarop een vertrouwensrelatie in een bedrijf mogelijk is. Discretie en stiptheid zijn voor mij heel belangrijk en een goed gesprek en wederzijds respect zijn de basis van een goede verstandhouding. In mijn functie als consultant in preventie tracht ik rekening te houden met de wensen van de bedrijfsleider, zonder de wettelijke bepalingen uit het oog te verliezen. Men zegt wel dat men geen twee heren kan dienen, maar via dialoog is heel veel mogelijk!

Connecteer via LinkedIn